Duurzaamheid

Cradle to Cradle 
Shaw Contract Group volgt het principe van het Cradle to Cradle certificerings programma, wat gebaseerd is op het constant aanbrengen van verbeteringen op gebied van Material Health, Reutilization, Social responsibility, Water Stewardship en Renewable Energy. Dit zijn de 5 pilaren waarop het Cradle to Cradle certificerings programma gebaseerd is. 

Alle Shaw tapijttegels voorzien van een Ecoworx backing en Shaw’s Eco Solution Q nylon zijn sinds 2007 Cradle to Cradle silver gecertifeerd.

Recycling
Alle Shaw tapijttegels voorzien van de standaard Ecoworx backing en Shaw’s Eco Solution Q nylon zijn 100% recyclebaar en kunnen na gebruik terug genomen worden.

Material Health 
Een "Material Health” evaluatie is de eerste stap binnen het Cradle to Cradle certificeringsprogramma. Dit betekent dat alle Shaw Cradle to Cradle Silver gecertificeerde tapijttegels terug geïnventariseerd zijn tot 100 delen per miljoen. Voor een Cradle to Cradle silver certificering zijn risico volle ingrediënten verwijderd. 

Naast een Cradle to Cradle silver certificering beschikken de Shaw Contract Group tapijttegels ook over een H.P.D. (Health Product Declaration) en een Declare Label. 

De combinatie van deze certificeringen inzake Material Health zijn bedoeld om de gebruiker op een zo transparant mogelijke wijze te informeren. 

Geen PVC 
De Ecoworx tapijttegels van Shaw Contract Group, beschikken niet over PVC.

© Copyright 2012-2021 P&R Trading (+31) 06 53536961Privacy statement   | Sitemap   |   Ontwikkeld door SatDesign
3